Sponsoring

Sponsoring

Girl power in Kenia!

Een van mijn motto's is:

Kennis is macht!

 

Met een paar prachtige sponsor projecten leeft mijn motto ook in Kenia!

Bij mijn eerste bezoek aan Kenia in oktober 2013 kwam ik in contact met het toen 13 jarige weesmeisje Mweron. Zij liep recht mijn hart in. Intussen is Mweron 18 jaar en sinds september 2017 bezig aan haar eerste jaar aan de HBO opleiding Verpleegkunde in Nairobi. Haar studie wordt gefinancierd door de Keniaanse overheid. De sponsoring van FlexAssets bestaat uit betaling van alle kosten van levensonderhoud en de studentenhuisvesting van Mweron, een verplichting van 4 jaar. Wij hebben samen afgesproken dat zij de beste verpleegkundige van Kenia gaat worden!

In december 2017 hebben de weesmeisjes Monica en Beatrice na 4 jaar sponsoring door FlexAssets hun highschool diploma behaald! De meiden zijn klaar voor de maatschappij, met een rugzak vol kennis, ervaringen, zelfvertrouwen en levenslust. Ik heb ze in deze 4 jaren 7 keer bezocht en gezien en gevoeld wat deze enorme kans voor hen betekent. Hun toekomst ziet er al stukken beter uit dan 4 jaar geleden.

 

Het weesmeisje Mercy wordt sinds januari 2017 gesponsord door FlexAssets. Zij volgt haar middelbare school op Kwale Girls High School, net als Monica en Beatrice. Mercy is nog 3 jaren verzekerd van haar plek op school door de sponsoring van FlexAssets. Deze sponsoring loopt via de Nederlandse stichting Verkaart Development Team (VDT). 

weesmeisjes
weeshuis Henny's Home

En dan is er nog het weeshuis Henny's Home in Kwale. Een schitterend project van de Nederlandse stichting Girls Empowerment Foundation. In dit weeshuis woont een grote groep weeskinderen, waaronder albino kinderen. Zij krijgen hier alle verzorging en liefde die een kind verdient dankzij de 24/7 inzet van Eunice en Winnie! Bij ieder bezoek maak ik de inmiddels traditionele "Happy Table" klaar: een tafel vol knuffels, poppen, kleding, schoolspullen etc. Altijd weer een feest om dat bijzondere moment te beleven.Tijdens een van de bezoeken heb ik Justus en Stella leren kennen. Een echtpaar dat weeskinderen opvangt die uit een vaak zeer erbarmelijke situatie komen. Dit lieve stel biedt de kinderen een liefdevol thuis als waren het hun eigen kinderen. Prachtige mensen die delen van wat ze hebben. Ik probeer bij iedere reis ook voor dit grote en liefdevolle gezin een tas vol kleding, schoolspullen etc. mee te brengen.

 

Ik vind het erg belangrijk om de lange reis naar Kenia steeds weer te maken. Ik kan met eigen ogen zien hoe hard er vanuit de Nederlandse stichtingen wordt gewerkt om projecten van de grond te krijgen. Ik heb de kans gekregen mooie mensen te ontmoeten. Iedere reis weer besef ik hoe goed wij het hebben in Nederland. Het kon niet anders dan dat ik er een motto bij kreeg: Delen is vermenigvuldigen! Ik voel mij een bevoorrecht mens!

 

Tres Dijkshoorn-Wolterman 


Het Verkaart Development Team (VDT) is al ruim 25 jaar actief in Kenia met het verlenen van structurele ontwikkelingshulp. Een betere toekomst voor de kinderen, want kinderen hebben de toekomst! De organisatie bestaat op 1 medewerkster in Kenia na, geheel uit vrijwilligers. VDT is een erkende AMBI instelling, waardoor fiscaal-vriendelijk kan worden geschonken en gesponsord. De weesmeisjes in Kenia, van kansarm naar kansrijk. DOET U MEE? Bezoek de website: www.vdt.nl of neem contact op met Tres Dijkshoorn-Wolterman

van FlexAssets.

Verkaart Development Team